Cum sa controlezi tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala prea crescuta este deseori asociata cu stresul maxim, cu supararile, cu bolile de inima si cu un stil de viata dezordonat. O mare parte dintre oamenii care sufera de hipertensivitate este predispusa la boli de inima, la boli cronice renale, la atacuri vascular-cerebrale, ba chiar si la deces din pacate.

Cel mai bun lucru pe care l-am putea face pentru a depista daca suntem sau nu in regula si daca tensiunea noastra arteriala se afla intr-o situatie buna, este de a ne face o masurare a tensiunii din cand in cand la un medic de familie sau chiar cu ajutorul cuiva din familie care detine un aparat de masurat tensiunea propriu.

Daca vrem sa prevenim ca tensiunea noastra arteriala sa o ia razna, este vine ca inca din copilarie si adolescenta sa ne tinem de un stil de viata sanatos. Singuri trebuie sa decidem ca practicarea unui sport, o alimentatie sanatoasa si variata, mai putina grasime si sare in alimente sau mai multa apa sunt cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru sanatatea noastra si pentru o dezvoltare cat mai buna a corpurilor noastre.

Asa cum se spune si la televizor, o miscare timp de cel putin jumatate de ora pe zi este foarte benefica. Viata activa in general, practicarea unui sport sau a alergarilor in fiecare zi ne poate ajuta sa scapam de grasime, sa ne intarim corpurile si sa putem fi mult mai puternici si in stare sa ne ocupam de transportul unor lucruri mai grele(mai ales in cazul femeilor).

De asemenea, reducerea cantitatilor de sare din mancarurile pe care le consumam ar trebui sa fie cel mai bun lucru pe care il facem pentru o viata sanatoasa, pentru tinerea la distanta a bolilor si afectiunilor si starilor de rau. Nu trebuie sa elimini cu totul sarea din alimentatie, insa oricum trebuie reduse cantitatile pe care le folosim pentru a consimenta felurile de mancare zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *