Cum sa ai o memorie de elefant

Despre MemorieStiti ca 50 la % din abilitatea memoriei este determinata de genetica? Inainte sa incepi sa te simti ca si cum esti distrus, aminteste-ti ca ai puterea de a afecta celalalt procent de 50 la % a abilitatii practicand unele din tehnicile inteligente de memorie. Iata cateva metode pe care le poti folosi pentru a-ti aduce aminte numele, listele si alte lucruri de care ai nevoie.

Aminteste-ti numele oamenilor

Repetitia. Cand inveti prima data numele unei persoane, spune-l de 3 ori in minte. Repeta-l apoi cu voce tare. Demonstreaza ceva, folosindu-le numele de cateva ori, in timp ce vorbesti cu ele. Si nu te ingrijora despre faptul ca ar putea suna amuzant facand acest lucru. Cele mai dulci sunete in urechile unei persoane este sunetul propriilor nume.

Asocierea. Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa faci o asociere, intre modul in care arata persoana si numele lor. Folosind exemplul Elena, haide sa ne imaginam ca ea este o persoana foarte slaba. Asa ca mintea ta ar putea sa se gandeasca ca „Elena ar putea avea nevoie de un gardian pentru a o proteja” si imagineaza-ti un gardian puternic cu o mana dupa ea. Indiferent ce functioneaza. Singurul ce va sti despre acest lucru este tu, fiindca te-ai distrat at de bine cu el. Cu cat mai nebuneasca este asociere, cu atat mai bine iti vei aminti numele sau.

Ajutor de memorare a termenilor scurti

Spune-o cu voce tare. Ati intrat intr-o camera si ati uitat de ce ati mers acolo? V-ati pierdut vreodata cheile? Va panicati incercand sa va aminitit daca ati inchis aragazul inainte sa plecati la munca? Toate aceste lapsusuri de memorie de la zi la zie, se intampla din cauza ca informatia nu a fost corespunzator introdusa in creier. Solutia este sa ai informatia incarcata corect. Cum faci acest lucru? O spui cu voce tare de 2 sau 3 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *