Cum atragi trafic pe blog

blog

A scrie pe un blog a devenit un lucru destul de comun in zilele noastre. Multi incep bloguri pentru a-si impartasi gandurile si experientele, in timp ce altii cauta sa faca bani. In cazul celor din urma un lucru e cert: toate eforturile de a scoate bani din blog sunt zadarnice daca nu se reuseste atragerea de trafic.

Atragerea de trafic catre blog nu este un lucru foarte usor, orice blogger ai intreba iti va da acelasi raspuns: este nevoie de timp, de rabdare si de multa munca. Poate dura luni intregi sau chiar ani pana sa iti faci o baza de cititori stabila. Cu toate provocarile ce sunt de infruntat, exista cateva modalitati prin care poti sa aduci o crestere a blogului din punct de vedere al traficului.

Continut unic: a scrie ceva proaspat, unic si original iti va oferi un avantaj. Atragi mai usor interesu cititorilor oferindu-le ceva ce nu au mai vazut sau citit in alta parte. Este una din cele mai importante modalitati nu numai pentru a atrage cititorii, dar si pentru a-i fideliza.

Actualizari frecvente. Asta nu inseamna ca trebuie sa postezi de 10 ori pe zi, insa macar la doua-trei zile tot trebuie sa scrii ceva nou pentru a-ti atrage in continuare cititori.

Google. Fie ca iti place, fie ca nu, ai nevoie de el si de toate motoarele de cautare pentru a atrage mai mult trafic pe blog. Aici vorbim de optimizare, de SEO, de pozitionari in motoarele de cautare, care iti ofera o vizibilitate mai buna, implicit vei avea mai multi cititori, iar daca incerci sa faci bani din asta, vei observa si ca rata de conversie va creste.

Chiar si promovarea „din gura in gura” cum se spune, te poate ajuta. Pur si simplu spune cunostintelor, prietenilor ca ti-ai facut blog, participa in discutii pe forumuri si fa-ti cunoscuta prezenta in lumea bloggingului. Vei reusi in acest fel sa atragi mai multi cititori si mai mult trafic.

Poate cel mai important sfat ar fi sa nu renunti prea usor. E nevoie de foarte multa rabdare, de timp, de munca pentru a ajunge cu blogul la nivelul pe care ti l-ai propus. Nu se va intampla peste noapte, asa ca ramai dedicat si munceste pentru a-ti atinge obiectivul propus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *