Cele mai sigure metode de a calatori

transport

In intreaga lume oamenii calatoresc utilizand diverse mijloace de transport. Calatoriile sunt activitati insotite de nerabdare, bucurie si entuziasm. In momentul in care esti pregatit de plecare auzi insa la stiri despre un accident aviatic grav, despre deraierea unui tren, despre un dezastru in trafic sau despre o nava de croaziera care s-a scufundat. Cum sa mai alegi atunci mijlocul de transport cu care vei calatori? Care este cea mai sigura metoda de a calatori?

Cand calatoresti poti opta pentru trei modalitati de transport: terestru, aerian sau maritim. Mijlocul de transport este ales in functie de destinatie, de distanta si de aspectul financiar. Spre exemplu poti opta pentru mijloace de transport terestru, autovehicule sau trenuri, in cazul in care distanta nu implica o deplasare de durata indelungata. Daca insa drumul va dura mai mult de doua-trei ore, iei in considerare si zborul, iar daca mergi in concediu pe o insula exotica vei prefera o nava de croaziera care sa te duca pana acolo, pentru a te bucura si de aceasta experienta. Fiecare din aceste mijloace de transport prezinta insa riscurile sale, care pot fi trecute cu vederea dar cu siguranta nu pot fi evitate.

In mod ciudat, oamenii incep sa se gandeasca la siguranta doar in momentul in care incep o calatorie, dar riscurile exista peste tot in lume si evenimentele destinate sa se intample, se intampla. Unii oameni sunt afectati de frica de zbor insa nu ar trebui sa se consume atat de mult deoarece din punct de vedere statistic avionul ramane in continuare cel mai sigur mijloc de transport. Persoane care au trecut prin experiente neplacute fie in timpul zborului, fie au trecut prin accidente rutiere sau au scapat in urma unui naufragiu pot avea acea frica de a calatori, deoarece cicatricile mentale necesita mult mai mult timp pentru vindecare. Trebuie tinut minte insa ca teama de a calatori, indiferent de mijlocul de transport ales, nu trebuie sa ne conduca viata. Uneori se pot intampla evenimente nefericite chiar si cand mergi pana la magazinul din cartier, cand traversezi strada sau cand arunci gunoiul. Nu trebuie sa lasam ca aceste temeri sa ne afecteze viata, intrucat este mult prea scurta pentru a trai in frica.

One Reply to “Cele mai sigure metode de a calatori”

Comments are closed.