Ce vin se consuma la desert

vin demidulce

Se intampla mai mereu ca cina sa aduca si o portie de desert, iar de cele mai multe ori sa nu stim ce sa asortam la acestea. In momentul in care nu s-a finalizat masa, se impune deja servirea unui pahar de lichid pentru a merge direct la pasul urmator al cinei. Curios sau nu, vinul pare sa fie o idee destul de atragatoare pentru fiecare din noi, mai ales ca un vin semi-dulce se potriveste si cu un tort de ciocolata sau cu o friptura proaspat rumenita.

Gasirea vinului pentru desert inseamna si o masa cu alimente semi-dulci, incat zicala care spune ca un vin alb merge bine cu un peste, iar un vin rosu merge bine cu carnea, ne face sa ne gandim daca este bine sa amestecam aceste alimente.

Ideea societatii de a asocia vinul cu ciocolata a fost luata impreuna si nu a lasat loc pentru a descoperi si alte resurse sigure care sa se imbine perfect cu o mancare uscata. Vinul demi-dulce pare o alegere isteata pentru femeile care si-au pierdut ore pentru a pregati cina pentru sotii lor si este o recompensa pentru acestea, iar un pic de rasfat nu a stricat buna dispozitie nimanui.

Atunci cand vrei sa te bucuri de ingredientele individuale ale unui vin demi-dulce este bine sa mergi si pe servirea unui vin denumit Busuioaca de Bohotin in box roze, care este un vin de masa ce se potriveste atat pentru o cina simpla in familie, cat si pentru o cina romantica.

Un pahar de vin este recomandat de cei mai multi nutritionisti pentru ca acesta accelereaza circulatia sangelui si ne face sa fim mai activi, in masura in care actioneaza si pentru cei care sufera de probleme ale tensiunii arteriale. O inghititura de vin demi-dulce va transforma ceva mai putin dulce in ceva unicat, fapt care este dat si de zaharul natural din ecuatia vinului de Bohotin. Acesta face ca produsele alimentare sa se schimbe, incat unele arome de vin natural accentueaza sau mascheaza anumite calitati ale altor ingrediente ale mancarii.

Combinatia vin-desert nu este nici grea nici usoara, dar cu toate acestea este bine ca frumosul sa vina impreuna in aceste ingrediente. Termenul de vin la desert pare sa atraga multe papile gustative, mai ales pentru cei pofticiosi care doresc un vin natural, de pe plaiurile romanesti, ceea ce alimenteaza orice gust. Impreuna cu desertul, vinul de Bohotin este ca un sirop stropit pe partea sufleteasca, care pare sa puna in contrast mancarea si sa evidentieze si mai multe momente alaturi de familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *