Cafeina ajuta la cresterea parului

Sampon Cafeina

Un studiu sugereaza ca daca te speli pe par cu sampoane bogate in cafeina ar putea sa ajute la stimularea cresterii parului in oamnii care sufera de modele de chelie barbatesti sau femeiesti.

Un studiu din 2002 raportat in „Jurnalul Protectiei Radiologicale”, a descoperit soarecii bolnavi de cancer au afisat o descrestere in caderea parului dupa terapia radiatiei cand au fost expusi la cafeina inainte de tratament.

Cafeaua este de mult timp cunoscuta pentru efectele sale stimulatoare ce cresc vigilenta si te ajuta sa ramai treaz. Cantitatea inalta de cafeina prezente intr-o cana de cafea este de fapt responsabil pentru impartirea acel sentiment de vigilenta crescuta. Cu toate acestea folosirea potentiala a cafeinei ar putea fi extinsa la stimularea cresterii parului. Foliculii de par par sa afiseze o perioada de crestere cand folosesti pe el solutii ce contin cafeina.

Cafeina si cresterea parului

Un studiu recent raportat in editia din luna Ianuarie 2007, a Jurnalului International de Dermatologie a observat ca, cafeina este benefica in imbunatatirea cresterii parului. Studiul realizat de cercetatorii Germani au aflat ca, cafeina elibereaza un efect stimulant in cresterea parului. Ca rezultat, aplicatia externa a cafeinei in forma de sampon ar putea functiona pentru tratarea problemelor de pierdere a parului, atat la barbati cat si la femei.

In studiu, subiectele ce au fost testate erau barbati de varste mijlocii diagnosticati cu androgenetic alopecia, o forma comuna a caderii parului. Cercetatorii au extras biopsiile scalpului ce contineau foliculii de par a 14 barbati ce au erau in etapele timpurii a acestei boli. Foliculii de par au fost crescuti in cultura in tuburi de test continand diferite cantitati de cafeina. Unele foliculi de par ce au fost cultivate in tuburi de test contineau atat cafeina si un 5 ml de DHT ce este cunscut ca avand un efect la cresterea parului. Dupa o periaoda de 8 zile, acestea au fost examinate si un rezultat pozitiv a fost observat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *