Beneficiile timpului petrecut in natura

Suceava Live

Mai putin ca niciodata obisnuim sa dezvoltam placere pentru activitatile care presupun si altceva decat tehnologia. Mai ales pe timp frumos, cand soarele imbie la relaxare, ar trebui sa fim atrasi de ideea de a petrece timp de calitate intr-o zona de agrement ce ofera posibilitati in acest sens.

Beneficiile pe care le are timpul petrecut in natura sunt numeroase. Chiar daca esti in oras te poti bucura de putin timp astfel, frecventand unul dintre parcurile special amenajate in acest sens. Este o optiune si in conditiile in care preferi sa te relaxezi in confortul propriei locuinte. Daca faci de obicei asta citind o carte, la fel de bine poti desfasura aceasta ”activitate” si in aer liber, respectiv pe banca unui parc.

Potrivit Suceava Live, primarul orasului are in vedere un nou proiect privind o zona de agrement complexa in Lunca Sucevei, veste ce a bucurat sucevenii. Iata inca un loc in care te vei putea relaxa, odata ce proiectul va fi dus la capat. Dar sa revenim la subiectul nostru. Asadar, ce beneficii asiguri organismului petrecand timp in natura?

Ce beneficii asiguri organismului petrecand timp in natura?

Motivele pentru care vei manifesta mai mult interes fata de ideea de a petrece timpul liber pe care il ai la dispozitie in natura sunt numeroase.

  • Meditatia in natura iti reincarca bateriile

Cu siguranta simti deoseri nevoia de a medita, insa intr-un mediu in care nu esti inconjurat de familie sau in care atentia ti-ar putea fi oricand distrasa de un obiect, spre exemplu. Nu ai de unde sa stii cat de eficienta este aceasta idee, pana cand nu o pui in practica. Afla aici mai multe despre cum te poate ajuta meditatia in natura.

  • Pauza in natura te ajuta sa te eliberezi de stres

Daca ai ocazia de a evada de la munca pentru cateva minute in decorul unui parc mai linistit, atunci profita neaparat de asta. O pauza de acest fel te poate ajuta sa te regasesti atunci cand esti coplesit de griji, cand nu reusesti sa te concentrezi cum trebuie la sarcinile pe care le ai de indeplinit. Zonele de agrement sunt o locatie ideala pentru a face asta, cu atat mai potrivite cu cat sunt mai accesibile tie.

  • Relaxarea in natura iti da o stare de bine persistenta

Daca esti una dintre acele persoane care foarte usor devin iritate sau deranjate de remarcile celor din jur, atunci poti privi relaxarea in natura ca pe o terapie care te va ajuta sa ai un raspuns mai potrivit in astfel de cazuri. Petrecand timp in natura, iti relaxezi nu doar trupul, ci si mintea, eliberezi din tensiunea acumulata si care este si o sursa de oboseala.

Iata numai cateva dintre motivele pentru care timpul in natura este o idee buna pentru tine. Sunt si altele, desigur, pe care insa le poti descoperi personal, facand din asta un obicei. Poti privi aceasta idee ca pe o solutie si in cazul in care de obicei petreci timp in fata laptopului, a TV-ului sau a telefonului, din simplul motiv ca nu ai altceva de facut.