Beneficiile ceaiului negru

ceai negru

Ceaiul negru este realizat din planta Camellia sinensis; tot pe plante se bazeaza si ceaiul verde, ceaiul oolong si altele. Ceaiul negrul este o varietate de ceai care a fost oxidat mai mult, este un tip de ceai care retine cel mai bine aroma fata de alte tipuri. Cu toate acestea nu ii sunt acordate merite deosebite pentru beneficiile sale pentru sanatate.

Oamenii pun sub semnul intrebarii aceste beneficii datorita continutului de cofeina. Intr-adevar contine cofeina, cu toate acestea mult mai putina decat este continuta in cafea. Aceasta cantitate redusa imbunatateste fluxul sanguin catre creier fara a supra-stimula inima si de cele mai multe ori ajuta si la imbunatatirea puterii de concentrare.

Studii realizate pe parcursul anilor arata ca un consum regulat de ceai negru poate imbunatati sanatatea inimii. Un studiu realizat in 2009, spre exemplu, a dezvaluit ca ceaiul negru a imbunatatit reactia vaselor de sange, reducand rigiditatea arteriala si tensiunea arteriala. Astfel se imbunatateste si sanatatea sistemului cardiac.

Ajutor pentru stres – un studiu realizat de cercetatori britanici a dezvaluit ca o ceasca de ceai negru bauta zilnic ajuta la eliberarea de stres. Se pare ca ceaiul negru reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) din sange.

Ceaiul negru contine de pana la 10 ori mai multi antioxidant decat cei gasiti in fructe si legume. Este bogat in polifenol, antioxidant important care distruge radicalii liberi formati ca rezultat al metabolismului.

Beneficii gastrointestinale – ceaiul negru se pare ca ajuta si in cazul diareei, mentinand sanatatea tractului digestiv cu ajutorul substantelor continute. De asemenea ceaiul negru accelereaza procesul de scadere in greutate, astfel cei ce vor sa scape de cateva kilograme vor afla ca ceaiul negru creste metabolismul si blocheaza efectul de ingrasare al carbohidratilor.

Cunoscand toate aceste beneficii, mai trebuie tinut cont de inca un aspect: este important sa nu devenim impulsivi si sa consumam prea mult. Secretul de a profita la maximum de beneficiile ceaiului negru este consumul moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *