Beneficii si efecte secundare ale uleiului de masline

ulei de masline

Daca va rasfoiti o revista pentru sanatate sau un plan de dieta, veti gasi acelasi lucru mentionat ca fiind de ajutor. Acesta este uleiul de masline. Nutritionistii si specialistii in regimuri alimentare din intreaga lume dau acest sfat: inlocuirea uleiului folosit cu ulei de masline. Produsele cosmetice contin de asemenea ulei de masline, insa nu numai acestea, deoarece exista numeroase beneficii pentru sanatate pe care le aduce.

Cu totii stim ca uleiul de masline este foarte bun pentru salate si ca este folosit in numeroase retete in intreaga lume. Preponderent este folosit in bucataria mediteraneeana, dar aduce si beneficii pentru sanatate, dupa cum s-a observat pe parcursul timpului.

  • Uleiul de masline este considerat un produs foarte bun pentru sanatatea inimii; acest lucru se datoreaza faptului ca contine grasimi mononesaturate ce ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.
  • In al doilea rand, antioxidantii gasiti in uleiul de masline ajuta de asemenea in prevenirea diverselor afectiuni cardiace.
  • Pe masura ce reduce nivelul de colesterol, uleiul de masline este indirect benefic si pentru scaderea tensiunii arteriale, un alt punct in plus pentru sanatatea inimii.
  • Tractul digestiv are si el de beneficiat de pe urma consumului de ulei de masline.
  • Folosit pentru hidratarea si hranirea pielii, uleiul de masline masat pe corp va oferi un aspect sanatos si stralucitor acestuia.

Datorita numeroaselor beneficii pe care le prezinta, uleiul de masline este folosit atat la gatit cat si in scopuri medicinale sau pentru utilizare externa. Efecte secundare severe nu se inregistreaza de obicei legat de consumul de ulei de masline. Cu toate acestea au existat cateva cazuri de deranjamente, spre exemplu cand este folosit pentru tratarea constipatiei, un exces poate avea exact efectul advers – poate provoca diaree. In cazul persoanelor alergice pot aparea de asemenea iritatii ale pielii. Cunoasterea acestor beneficii pe care le aduce organismului il recomanda cu siguranta pentru a fi introdus in alimentatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.