Beneficii ale sucului de lamaie

suc lamaie

Tot ce ai de facut este sa storci cateva lamai proaspat taiate intr-un recipient cu apa si ai un suc sanatos gata pregatit. Lamaia este in special cunoscuta pentru continutul foarte bogat in vitamina C – un antioxidant puternic. Beneficiile sucului de lamaie si al acestor fructe se face simtit asupra sanatatii umane, in mai multe moduri.

Cand avem un stomac deranjat, de cele mai multe ori este vorba de diaree sau constipatie. Astfel de probleme sunt deranjante, insa pot fi rezolvate cu urmatoarea reteta: un pahar cu apa calduta, zeama de la o jumatate de lamaie si o lingura de miere.

Datorita proprietatilor de detoxifiere, lamaile ajuta la eliminarea toxinelor si substantelor daunatoare din organism, imbunatatind functionarea ficatului. Lamaile ajuta de asemenea in productia de bila care ajuta la descompunerea lipidelor si grasimilor, astfel persoanele ce au in dieta in majoritate grasimi animale pot sa beneficieze de aceasta actiune a sucului de lamaie.

Lupta impotriva infectiilor – un alt avantaj adus de lamai si de sucul lor. Folosite pentru infectii precum raceli si gripe, proprietatile antioxidante ale lamailor intaresc sistemul imunitar si scurteaza astfel durata in care persoana este afectata de o anumita infectie.

Beneficii pentru piele – ca si agent de curatare, elimina toxinele si astfel sucul de lamaie este foarte benefic pentru sanatatea pielii, pentru inlaturarea punctelor negre si pentru un aspect mai stralucitor al pielii.

Sucul de lamaie mai este folosit si pentru curatarea si intarirea unghiilor, ca si conservant alimentar, pentru inlaturarea mirosurilor, ca agent de curatare a petelor si a sticlei, ca tratament anti-matreata, agent de curatare pentru metale si bineinteles este foarte eficient si in tratarea starii de mahmureala.

Tinand cont de toate aceste beneficii, asigurati-va ca introduceti in dieta zilnica si sucul de lamaie, intrucat veti avea doar de castigat. Este un aliment natural si sanatos, pe langa faptul ca este si foarte gustos si racoritor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.