Barbatii au tendinta de a domina femeile

Conform unor studii barbatul are creierul mai mare fizic, decat femeia. Barbatii afiseaza eficienta mai mare in abilitatea vizual spatiala. Acest lucru are legatura cu a fi capabil sa vizualizeze lucruri, forma lor, pozitia, geografia si proportia pentru a se demonstra in timp ce baietii tintesc la tintele stationare sau in miscare si observa miscari minore in campul vizual. Barbatii se descurca mai bine si in navigare, si oamenii de stiinta au teorizat acest lucru prin evolutia acestor tipuri de abilitati fiind necesare pentru supravietuire, atunci cand barbatii erau nevoiti sa caute hrana in locuri nefamiliare.

Abilitatea spatiala mai buna in barbati, ar putea sa ia in considerare superioritatea barbatilor in citirea hartilor, dupa cum stim, barbatii nu cer directii. Asa ca pentru ca femeile sa fie un jucator mai bun de echipa cu barbatul lor, ar trebui sa i se ofere o harta inainte de calatorie pentru a fi pregatiti.

Unul din cele mai pronuntate diferente de comportament dintre sexuri este agresivitatea innascuta a barbatilor, ce are sens intrucat le vedem dominatia istorica fizica asupra femeilor. Chiar si conditiile sociale nu actioneaza impotriva tendintei naturale. Desigur, o masa mai mare a muschilor contribuie de asemenea la aceasta caracteristica.

Potrivit oamenilor de stiinta, motivul pentru care barbatii exceleaza in sport mai devreme este coordonare superioara maina-ochi necesara pentru jocurile cu mingea. O alta distinctie este ca barbatul este capabil sa isi imagineze sa schimbe si sa roteasca un obiect in ochiul mintii. Avantajul barbatului de a vedea modele si relatii abstracte ar putea explica de ce barbatii domina in jocuri precum sahul.

Pe partea cealalta, baietii de multe ori au mai multe dizabilitati de invatare decat fetele, precum dislexia si ADHD. Simptomele difera de asemenea. Fetele cu ADHD tind sa arata neatentia, in timp ce baietii afiseaza lipsa de control al impulsurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *