Animalele si supranaturalul

caine

Pot animalele de companie sa simta activitatile paranormale? Stiinta nu detine dovezi edificatoare in acest sens, insa unele persoane sustin acest lucru cu tarie.

Poate ca fiecare dintre noi a avut la un moment dat o experienta: cainele incepe sa latre si sa maraie catre ceva ce in aparenta nu exista. Poate chiar tu ai patit asta, sau ai auzit despre un astfel de caz la un prieten sau o cunostinta. Ca de fiecare data, stiinta este totalmente sceptica in ceea ce priveste supranaturalul, insa unele astfel de intamplari te pot pune pe ganduri.

Sensibilitatea si simturile mai ascutite ale unui caine nu pot fi contestate. Unii spun ca, odata ce cainii pot auzi si mirosi mult mai bine decat alte animale, ar putea avea si capacitatea de a detecta schimbarile pe care unele forte supranaturale le fac asupra mediului inconjurator. Altii considera ca din instinctul de protectie, cainii vor sa avertizeze stapanii despre o prezenta supranaturala. Oricare ar fi motivul, exista numeroase cazuri de stapani de caini care declara ca patrupedele au uneori un comportament ciudat, fapt pus in legatura cu prezenta unor spirite, cu fantome sau case bantuite.

Daca in astfel de cazuri cainii sesizeaza foarte repede schimbari atmosferice de orice tip, se pare ca si alte animale au astfel de abilitati. Pisicile, spre exemplu, sunt foarte sensibile la orice modificari ale campului electromagnetic. O astfel de modificare poate fi semnal al prezentei unui spirit, insa pisicile, spre deosebire de cainii care incep imediat sa latre, au tendinta de a se ascunde.

Ce poti face cand animalul de companie isi schimba brusc comportamentul? In primul rand va trebui sa mergi cu el la veterinar, inainte de a face presupunerea ca locuinta iti este bantuita. Motivul pentru care cainele incepe sa latre necontrolat sau pisica se comporta ciudat nu tine neaparat de supranatural. Medicul veterinar iti va spune exact motivele pentru care animalul de companie isi schimba comportamentul – de aceea este bine sa ceri sfatul unui specialist inainte de a da crezare presupunerii ca exista o prezenta supranaturala ce determina acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *