Am ales mobila la comanda pentru bucatarie

mobilasimex.ro

Recent am avut parte de un incident nefast: eram plecat in concediu si „binevoitorul” vecin de deasupra, din neatentie, mi-a facut o inundatie de toata frumusetea. Intors din concediu si asteptand relaxarea, m-am trezit ca trebuie sa repar stricaciunile provocate.

Cea mai afectata a fost mobila – nu am putut sa salvez decat un dulap pe care il cumparasem mai recent si care a rezistat eroic. Toate celelalte – masa, scaunele, si doua corpuri suspendate, fiind vechi si dintr-un lemn nu de cea mai buna calitate, nu le-am mai putut valorifica in niciun fel. Privind partea buna a lucrurilor, mi-am spus ca oricum trebuia sa remobilez si bucataria la un moment dat.

Am pornit prin magazine si showroom-uri, in cautarea unui set de mobiler pentru bucatarie. Am irosit astfel cateva zile, am mers chiar si in alte orase – din intamplare – pentru a gasi solutiile potrivite. Adevarul e ca in materie de mobilier pentru bucatarii ai la dispozitie o oferta foarte bogata. Asa ca, la fel ca oricine, nu stiam efectiv ce sa aleg. Asta pana mi-a recomandat un amic sa imi concep eu designul si sa apelez la o firma care realizeaza mobila la comanda.

Privind in urma – am acum deja cateva luni de cand mi-am reamenajat bucataria – regret doar ca nu m-am gandit la solutia asta din prima faza. Economiseam si niste bani, pe care i-am cheltuit cu toate drumurile si vizionarile de piese de mobilier in magazine specializate. Dar, vorba veche: „mintea romanului cea de pe urma” …

Cea mai mare problema ce am avut-o in timp ce cautam mobila prin showroom-uri a fost legata de design. Ceea ce aveam eu in minte nu se potrivea deloc cu ceea ce vedeam prin magazine. La un moment dat eram dispus chiar sa cumpar un set de mobilier pentru bucatarii, chiar daca nu ma incanta din punct de vedere al designului. Ramaneam insa fara prea multe optiuni, noroc cu ideea de a cumpara mobila la comanda.

Ai un avantaj cand alegi o astfel de varianta: le explici profesionistilor care iti realizeaza mobila exact cum iti doresti sa arate, cum sa fie compartimentate spatiile, ce dimensiuni sa aiba, ce elemente sa includa si lista poate continua. Alegi de asemenea materialele, culorile si poti opta chiar si pentru sculpturi si decoratiuni suplimentare in lemnul din care va fi realizat mobilierul. Numai asa am multumit si nevoia unui stil unic, inlaturand si riscul de a merge in vizita la prieteni pentru a vedea acelasi set de bucatarie cumparat si instalat si de ei.

Incadrarea a fost si ea o problema – in micile apartamente ai nevoie de spatiu optimizat la maxim. Optand pentru mobila la comanda mi-am personalizat absolut toate piesele, lasand loc suficient. Acum bucataria pare mult mai aerisita, chiar daca in fapt spatiul util a ramas acelasi. Am patit-o cu mobila pentru sufragerie – la partea cu incadrarea – unul din dulapuri era prea inalt si a trebuit modificat. Acum, pentru bucatarie, am optat pentru mobilier care sa incadreze si electrocasnicele – de asta spun ca m-am ales cu mai mult spatiu.

Ca o concluzie, pot sa va recomand tuturor mobilierul pentru bucatarii realizat pe comanda. Il personalizezi cum vrei, alegi modelul si stilul, materialele, orice. Asa obtii – la fel ca si mine – exact ceea ce ti-ai dorit pentru bucataria ta.