Alte bogatii in afara de bani

nullVrei sa fii bogat? Majoritatea dintre noi echivalam bogatia cu bani, si stim cu siguranta ca mai multi bani inseamna un lucru bun. Visam in timpul zilei sa castigam la loto si sa renuntam la joburi, sa calatorim in lume si sa cumparam toate dispozitivele scumpe pe care le dorim.

Studii dupa studii, arata totusi ca banii nu ne fac mai fericiti. Sau desigur, daca traiesti greu, va face acest lucru, dar peste un salariu mic, nu exista o relatie intre salar si fericire.

Cred ca fericirea adevarata vine cu alte tipuri de bogatii. Ai putea sa nu ai o multime de bani, dar daca sunt destui incat sa traiesti cu ei, cum ar fi sa te concentrezi pe aceste modalitati de a deveni bogat.

Bogat in timp

Probabil ai dat de expresia „bogat in bani , si sarac in timp”. Acest lucru se intampla probabil cu motivele din care mai multi bani nu rezulta in mai multa fericire. Deseori, cu cat castigi mai mult, cu atat mai mult timp petreci castigand, sau avand grija de banii tai si responsabilitatile care vin o data cu ele.

Sa fii bogat in timp inseamna ca trebuie sa ai libertatea de a cheltui cat de mult poti in viata, facand ceea ce vrei. Avand o abundenta de timp poate aduce recompense pe care nici o cantitate de bani nu o poate cumpara. Un parinte bogat in timp, de exemplu, ar putea avea sansa de a sta mai mult cu copii sai. Un pictor bogat in timp sau un scriitor ar putea sa nu faca milioane, dar ar putea produce piese de arta cu adevarat nemaipomenite. Un academician bogat in timp ar putea revolutiona o anumita discipina.

Banii pot fi castigati, schimbati sau pastrati. Timpul merge trecut in mod constant, cu toate acestea am vrea sa ne oprim.