Acum este timpul

Procrastinarea

Majoritatea dintre noi, uram sa aratam rau in fata altor oameni. Vrem ca alti oameni sa se gandeasca bine despre noi. Aceasta e natura umana. Asa ca preia avantajul faptului si profita de el. Iata cum se face acest lucru, cauta pentru proiectul esential si scrie-ti lista, ai pe cineva caruia trebuie sa ii raportezi. Ar trebui sa fie echitabil daca esti seful, un freelancer independent sau propriu angajat, sau daca proiectul este unul personal pe care vrei sa-l faci doar pentru tine. In aceste cazuri, creeaza contabilitate si acolo unde nu exista deja. Trimite un email cuiva si promite-le ca te vei intoarce la ceva pe o anumita data, sau vei vrea sa analizezi si sa fii sigur ca le trimiti, sau vrei sa te asiguri ca termini un proiect la un moment dat.

Cu cat mai multi oameni te astepti sa realizeze un proiect, cu atat mai sigur esti ca o faci. Creeaza o contabilitate publica si vei realiza acest lucru.

Concentreaza-te pe pasi mici. Preluarea unor activitati coplesitoare sau proiecte care ne pot opri in drumuri. Imagineaza-te uitandu-te la un munte si decizand daca vrei reusi astazi, sau daca vei merge la magazin sa cumperi niste legume. Vei merge la magazin de fiecare data. Asa ca in loc sa te uiti la munte, uita-te la semnul de langa drum. Concentreaza-te pe acest lucru.

Pentru fiecare proiect sau activitate, concentreaza-te pe o activitate mica pentru a merge mai deaprte. Daca ai un raport, gaseste o sursa pentru cercetare, sau scrie paragraful de inceput. Indiferent de ceea ce realizezi, poti sa o imparti in ceva mai mic si mai realizabil. Fa acesta un comportament zilnic.

Pune-ti timp limita. Este important sa o lista ca un pas separat. Fara timp limita, nu vom realiza nimic niciodata, chiar daca suntem angajati de altcineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *